Tips & Trix

Minecraft: Story Mode

2015-12-18 00:32 #0 av: felle-j

Spelstudion Telltale Games som ligger bakom spel såsom The Wolf Among Us, The Walking Dead och Game of Thrones har tidigare inlett ett samarbete med Mojang , och detta ledde till Minecraft: Story Mode!

Upplägget i spelet är till stora delar likadant som i tidigare nämnda Telltale-spel, men den här gånger utspelar det sig i Minecraftvärlden. Detta är ett helt fristående spel, alltså ingen modifikation till Minecraft, utan den enda likheten de två spelen har är utseendet. Annars skiljer det sig stort.

Har du inte spelat ett spel från Telltale Games tidigare så kanske du inte är särskilt bekant med upplägget, för det är nämligen lite annorlunda. Snabbt förklarat så är det i princip en berättelse där man följer huvudkaraktärerna och deras bravader. Ungefär som en film är det, förutom att det är du som sitter bakom skärmen som tar de flesta besluten. Du får många gånger välja vad din karaktär ska säga och även vad den ska göra. Detta gör att handligen i spelet anpassar sig efter valen du gör och det kan utspela sig på flera olika vis.

Det första du får göra innan historien början är att du får välja en av sex karaktärer som du vill spela som. Denna karaktär heter Jesse. Det hela börjar med att du och dina kompisar ska besöka EnderCon. Väl där så stöter ni på något förskräckligt. Skräck och fasa bryter ut och enda hoppet är att hitta en mytomspunnen grupp äventyrare som dräpte den legendariska Enderdraken. För att hitta dem och få reda på vilka de var måste du och ditt gäng ta er igenom alla möjliga ställen och lite till, och helst det innan det är för sent. Samla på saker, lös pussel och välj dina ord väl i konversationer för att ta dig vidare och se vad som sker.

Minecraft: Story Mode kommer i fem delar och släpps månadsvis. Första delen släpptes 13:e oktober detta år, 2015.

Spelet finns tillgängligt på: Windows, OS X, Xbox 360, Xbox One, PS3, PS4, PSVita, Wii U, Android och iOS.

Länkar:

Hemsida
Trailer
Bild: BagoGames via Flickr (CC BY 2.0)

Anmäl
2015-12-18 02:18 #1 av: felle-j

Story Mode har nu varit ute ett tag och flera delar är släppta. Har ni spelat det? Och vad tycker ni i sådana fall om det? Jag har inte spelat det men har läst lite om spelet och en del är väldigt kritiska till det medan andra verkar tycka om det. Ganska blandat alltså. Det här spelet är nog mer anpassat för lite yngre spelare jämfört med Telltales övriga spel så det kanske är därför många tycker illa om det här spelet.

Vi hade tidigare en artikel om Story Mode men jag gjorde en ny artikel som är lite bättre.

Anmäl
2015-12-18 03:16 #2 av: Cireea

Jag är inte så mycket för den här typen av spel så att säga, därav att jag aldrig testat spelat det. Jag håller mig gärna till gamla hederliga Minecraft! Cool

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2015-12-18 12:25 #3 av: felle-j

#2 Samma här. Det är inte min typ av spel så jag kommer nog aldrig spela det heller, men vore kul att höra från någon som har spelat det. Glad

Anmäl
2015-12-19 09:08 #4 av: Hiro

Har sett CaptainSparklez spela det och det verkar bra för de som är minecraftintresserade och gillar den typen av spel :)

Anmäl
2016-01-10 18:38 #5 av: iSnail

hur får man tag på de? ;O (jätte nyfiken!)

Anmäl
2016-01-10 18:39 #6 av: Cireea

Tror det finns på Steam om jag inte minns fel? 

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.