Frågor & Hjälp

2 spelare i samma värld

2013-06-13 07:17 #0 av: Bysen

Hej. Jag och min dotter brukar spela i samma värld via LAN. Nu undrar jag om det finns något sätt för henne att spela i den världen när jag inte är hemma? Utan att jag är inloggad?

Anmäl
2013-06-13 09:52 #1 av: Zant

Om världen är på din dator och hon har tillgång till den datorn när du inte är hemma är det bara för henne att logga in i Minecraft på din dator och spela där. Om du har med dig datorn blir det genast lite svårare.

Det ni kan göra i så fall är att varje gång du spelat klart så kopierar du världens fil ur .minecraft/saves och lägger på en minnespinne eller t.ex. i DropBox eller någon annan form av lagringsenhet. Sen när hon vill spela får hon lägga in filen i motsvarande mapp på sin dator. Så kan ni hålla på och flytta den fram och tillbaka... Det är lite omständligt minst sagt.

Om det är så att hon är den som spelar oftast kan ni kanske välja att göra ovanstående bara en gång och att hon i fortsättningen är värd för den världen.

Din .minecraft hittar du om du söker efter %appdata% i start-menyns sökfält ifall du har en PC.

Lycka till!

Anmäl
2013-06-13 17:33 #2 av: Bysen

Ok, ska testa med att lägga över filen på ett usb.

Tack för svaret. Ler

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.