2014-02-09 12:06 #0 av: Snuttefia

Ingången till Bertilianien måste tyvärr hållas hemlig, men det finns en liksom ”dörr” efter man tagit sig in i den hemliga gången och den kan jag berätta om. Det är en stor vacker portal liknande dörr som har en vindbrygga och fyra vakter. 

Om man står och tittar på själva Ingången och hur det ser ut runt så påminner det om en medeltidsborg. Det är helt magiskt. Hela landet skyddas av en stor hög mur som inte verkar så ”elak” man känner sig liksom välkommen även om det är kanoner lite här och var. Tanken på att hönor ska avfyra kanoner är ganska skoj.

När man kommit in genom den hemliga gången står man på en vacker gräs plattform som är sex meter lång på gräset så finns det blommor och blad. Från själva hemliga gången och runt går det en buske hela vägen. Det finns även ett och annat litet träd utanför den ståtliga muren.

Om man går framåt så möter man två vakter, bakom de så är det en vallgrav som är sex meter lång. Mellan de ligger ibland vindbryggan. För att få krossa vindbryggan måste man ha ett ärende i landet som har blivit kontrollerat av Bertil. Bakom vallgraven som är tio meter djup med vatten och jättebläckfisken ligger ytteliggare sex meter gräs fram till själva ingången i landet.

Vid ingången står två vakter och precis innanför ingången står det sex stycken vakter. Apropå vakter så är det svårt att se vilka som är vakter och vilka som inte är det, eftersom alla är hönor. Sen är det inte alla som har sin polisbricka på bröstet, vissa har sina polisbrickor i fickorna. Och ja! Hönor har fickor. Det är ganska så gulligt. När man kommit in i själva ingången så finns det gångar i den.

När man är i den gången i ingången så är man ju i själva muren. Och i muren så finns det gångar som går runt hela muren och längs med muren så finns det ett antal torn som fyller olika funktioner, men de är mest till för att få upp på muren och spana. Det finns alltid spanare dag som natt på muren. En så hemlig och helig plats som Bertilianien måste hållas under uppsikt så det inte kommer in ovälkomna gäster.

Man kan ju tänka sig att en liten höna inte kan göra något. Men de har faktiskt tränade farliga husdjur som jag kan berätta mer om sen. De själva tränar kampsporter och kan vara ganska så farliga. Till och med kycklingarna kommer och försöker sparkas och nafsa på en, det är gulligt men inte lika gulligt om man tänker att de kan bli riktigt farliga som vuxna.

Det första man ser när man kommer in i själva landet är vackra prydda bord med små tak över längs med murväggen. Bakom de står det vanliga arbetare och ibland barn som vill sälja mat och andra saker. Det är liv och rörelse överallt och man känner harmoni och värme i hela kroppen. Mitt i mot borden står det träväggar med skyltar på. Där borden tar slut tar även väggarna med regler och annat på slut och man går in i landet. Man omsveps nästan helt av alla goda lukter och syner.

Det var inträdet i Bertilianien! Har börjat skriva på hur det ser ut inne i landet men berätta gärna vad ni tycker och tänker.