Servrar/Realms

skapa en server

2016-01-17 22:34 #0 av: [Loise]

Hej allihopa! Jag undrar hur man gör en server, och vart man kan göra det.
Så svara snälla! 🎮

Anmäl
2016-01-17 23:58 #1 av: felle-j

Vill du ha en egen server på din dator så laddar du ner filen för servern här. Lägg den i en mapp vid namn Server och dubbelklicka på filen som du laddade ner så ska den startas och skapa flera olika mappar, filer och dokument. Där har du din server. I ett av textdokumenten kan du ändra inställningar av servern samt kanske det viktigaste, ställa in vilken IP-adress servern ska ha. Du kan inte välja vilken IP-adress som helst utan du får gå in på www.whatmyip.org, har jag för mig. Jag är inte helt hundra på detta. Men oavsett vilken IP-adress du har så måste du gå in på routerns sida för inställningar och öppna en port och detta kan vara väldigt krångligt. Googla på den typ av router du har och "how to port forward". 

Hur du får reda på din IP-adress som du ska ha till servern är jag som sagt inte helt hundra på men någon annan kan förhoppningsvis hjälpa på den punkten. 

Anmäl
2016-01-18 00:47 #2 av: [Loise]

Jag tittade på en video på Youtube.

Anmäl
2016-01-18 22:29 #3 av: felle-j

Vad bra! Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.