Etikettallmänt
Läst 9808 ggr
Cireea
2016-03-06, 13:32

Nether

En egen dimension i Minecraft, man brukar kalla Nether för helvetet med tanke på hur världen är uppbyggd.

Nether är en plats många fruktar på grund av de enorma sjöarna av lava som dominerar den här världen men mest på grund av alla de mobs som finns där, som man inte stöter på någon annanstans i Minecraft-världen.

Innan du åker till Nether bör du se till att ha ordentligt med mat, extra block och framför allt något du kan slåss och slå sönder block med. Notera att du inte kan använda vatten i Nether, det hade helt klart varit för enkelt med tanke på alla lava som finns där borta.

Nether består till allra största del av lava och block som heter netherrack. Denna värld är betydligt mindre än den vanliga världen, Nether är endast 862x862 block stort, vilket är en bråkdel av den värld man har uppe på ytan.

Ta sig till och från Nether

För att komma till Nether behöver man en portal, denna kan man skapa själv genom att lägga obisidan i en stående ram som är minst 4x5. Den största portalen man kan göra är 23x23.  För att aktivera portalen använder du dig lättast flint and steel (järn ingot + flint). 

Väl i Nether kommer du märka att du kommer igenom en exakt likadan portal som du själv byggt upp i den vanliga världen. Du kan välja att mina sönder portalen och ta med dig all obsidian som behövs för att göra en ny portal eller också håller du koll på var din portal är för att kunna hitta tillbaka. 

Vad gör man i Nether? 

Det finns olika saker man kan göra i Nether, många använder Nether för att få tag på diverse viktiga föremål (blaze rod, ghast tear, wither skull osv) för att kunna komma vidare i spelet. Man kan även bara strosa omkring  för att utforska just den här dimensionen om man hellre vill göra det. 

Mobs 

Du kommer stöta på en hel del mobs i Nether och det kan vara bra att veta vilka man bör undvika att slå på. Ghast, Blaze, Wither Skeleton, Skeleton och Magma Cube är alla mobs som du kan döda utan att få dåligt samvete. 
Pigmen, du gör bäst i att inte slå dessa varelser som går runt lite överallt i Nether för då har du gjort bort dig. Pigmens låter dig vara så länge du låter dom vara.

Nether fortress

Du kan komma att stöta på en enorm byggnad i Nether, då har du med största sannolikhet hittat ett fortress, ett Nether fortress till och med. Det är här inne som du hittar Wither Skeleton, Blaze och oftast även Magma Cube och Skeleton. Man kan även hitta kistor som är fyllda med olika föremål.

_____________________________________________________________________________

Bild: Tourobaba via Nova Skin (CC BY-NC-SA 3.0)


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Upp till toppen