Etikettallmänt
Läst 3688 ggr
Cireea
2017-06-25, 15:18

Woodland Mansion

Woodland Mansion är en väldigt ovanlig byggnad som endast går att hitta i biomen Roofed Forest. Endast här spawnar Vindicator och Evoker naturligt.

Woodland Mansions generar sällan i Roofed Forest, oftast många tusen block från spawn. Man kan hitta till dessa fantastiska byggnader genom att använda en 'Woodland Explorer Maps' som man kan få genom en kartograf-villager, man byter då emeralds för att få tag på kartan. 
Man kan även använda kommandot /locate Mansion 

Byggnaden 

Eftersom byggnaden spawnar helt slumpmässigt så brukar även strukturen variera. Alla Woodland Manions har ett par saker gemensamt:

  • 2-3 våningar högt
  • Stor variation av rum
  • Den översta våningen är alltid något mindre än de andra
  • Står alltid på en grund gjord av cobblestone
  • Byggnaden har en stor foajé och en slingrande labyrint

Huset består av många olika typer av rum, vissa av dessa har gömda ingångar medan vissa inte har några ingångar alls. Alla typer av rum behöver nödvändigtvis inte finnas i olika byggnader eftersom innehållet alltid spawnar slumpmässigt.

Mobs

Inne i ett Woodland Mansion är det mörkt och därför spawnar det en hel del mobs där, allt från vanliga zombies till creepers och endermen. 

Vanliga mobs är inte allt du hittar där inne, även de tre olika typerna av Illagers går att hitta inne i ett Woodland Mansion.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Upp till toppen