Etikettallmänt
Läst 5381 ggr
Cireea
2016-01-31, 20:01

UHC

Ultra Hardcore, även kallat UHC, är ett populärt minigame i Minecraft. Det finns många spännande gamemodes och blir man trött på det ena finns det flera andra sätt att spela på.

UHC är ett väldigt simpelt, men ack så irriterande, minigame som finns att spela på bland annat Eximius egna UHC-server. Denna artikel baseras på de gamemodes som Eximius erbjuder på sin server, då det för tillfället är den största servern för just Ultra Hardcore

Det finns flera typer av gamemodes att välja mellan, allt från Dragon Rush på 2,5 timmar till Sonic UHC på 20 minuter. Det är fritt att välja vilket gamemode man vill spela och alla har sina egna favoriter.  

Det som alla gamemodes har gemensamt (förutom Dragon Rush) är att man efter att tiden tagit slut teleporteras till en deathmatch. Där möts alla lag för att slåss om vinsten. Det lag som överlever är det lag som vinner. 
Man kan även spela singleplayer, då är man ensam men principen är densamma.

Alla lag placeras ut på olika platser runtom på banan (som kantas av en enorm vägg av bedrock). När matchen börjar ska man i laget tillsammans hitta så bra resurser som möjligt, det vill säga att man minar efter järn, guld och diamanter för att kunna göra rustning och enchantment table.
Man måste göra allt från grunden, precis som när du spelar survival mode på vilken server som helst. Du har alltså ingenting när du börjar matchen, och om du dör så kommer du inte kunna respawna. Därför är det extra viktigt att hitta mat, för det sista du vill göra är att svälta ihjäl när du är nere och minar diamanter.

Fast det finns såklart en hake som gör det här spelet annorlunda: du kan enbart få tillbaka liv du tappat genom att äta guldäpplen. Detta gäller alla gamemodes!

UHC Classic
Det här är det klassiska UHC-spelet som brukar vara 60 minuter långt men det finns även 30 minuter, 90 minuter och 120 minuter.  Det finns inget speciellt med detta gamemode utan det här är det UHC som fanns från första början.

Cut Clean
Det här gamemodet  är 30 minuter långt.
Man behöver inte smälta sitt järn eller laga maten utan det gör det automatiskt. Du tappar fortfarande liv om du blir slagen av en zombie eller hoppar från en hög höjd.

Sonic UHC
Det här är ett gamemode som är 20 minuter långt. 
Precis som i Cut Clean så behöver man inte smälta sitt järn eller laga maten. Däremot så tappar du inte liv oavsett hur högt du hoppar ifrån, för i Sonic UHC tar du ingen fall damage.  Detta gäller dock inte deathmatch, då tar du fall damage.
Man är även snabbare när man springer och minar, därav namnet Sonic UHC.

Flower Power
Det här är det nyaste gamemodet som är 20 minuter långt.
Flower Power skiljer sig från alla andra UHC-gamemodes. Här gäller det inte att mina guld och järn eller hitta läder för att göra ett enchantment table. I Flower Power behöver du slå på blommor för att hitta det du behöver.
Du tappar liv om du hoppar från en hög höjd eller blir slagen av en spindel.

Dragon Rush
Det här är det längsta gamemodet som är 150 minuter långt.
Dragon Rush skiljer sig också från alla andra gamemodes på fler än ett sätt. Här finns det ingen deathmatch och här handlar allt om att hinna till "The End" och döda draken först. Men akta dig för alla andra lag! 
Man är fortfarande olika lag så det gäller att vara effektiv med sin tid då man inte bara ska hinna göra rustning och svärd. I det här gamemodet måste du även åka till Nether för att komma åt blaze rods samt ta ihjäl några endermans. För att ta sig till draken måste man ha två endereyes, som görs av blazerod+enderpearl. 

Bild: rian7034 via Nova Skin (CC BY-NC-SA 3.0)


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

felle-j
2016-02-01, 00:19
#1

Kul att få veta mer om UHC! Hade ingen aning om hur det fungerade. Men är det så att i alla spellägen så kan lagen slåss mot varandra? Eller är det inte förrän tiden är slut som det är dags att slåss?

Cireea
2016-02-01, 00:30
#2

#1 Oj, det glömde jag ta upp. Man brukar ha en period på 10 minuter i början som är utan PvP , sedan är PvP under hela tiden fram tills deathmatch. 

Så man kan lika gärna dö innan tiden tagit slut om man har otur!


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

felle-j
2016-02-01, 01:13
#3

#2 Okej, det gör ju det hela ännu svårare haha. 😃

Cireea
2016-02-01, 11:23
#4

#3 Därav namnet 😎


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Upp till toppen