Etikettallmänt
Läst 17035 ggr
Cireea
2016-03-03, 15:46

The End

En egen dimension i Minecraft. Man brukar säga att när man besegrat draken i The End har man klarat ut spelet. Må bäste man...eller drake...vinna!

Om man spelar Minecraft som det var tänkt i början, alltså i survival mode där målet är att klara ut själva spelet så är The End bland det sista man gör. Man säger att när man klarat The End så har man spelat ut Minecraft, även om det inte riktigt stämmer men det kan du läsa mer om längst ned i artikeln.

The End är helt enkelt en egen dimension i Minecraft, man kan endast ta sig dit genom en Ender Portal som man hittar i Strongholds. The End är en enorm ö som sedan kantas av andra öar längre ut, allt detta omringas av en void. 
Sedan Minecraft 1.9 kan man nu hitta End Cities på de yttre öarna, dessa städer innehåller en hel del intressanta saker. Från och med den nya uppdateringen kan man även besegra draken i The End flera gånger.

Hur kommer man dit?
För att kunna ta sig till The End krävs det väldigt mycket förberedelser, först och främst krävs en väldigt bra rustning, bra svärd och gärna en bra pilbåge. Allt detta bör vara enchantat, men det är inget måste. 

Du behöver sedan samla på dig en drös med Ender Pearls och Blaze Powder, dessa kan du sedan kombinera till Ender Eyes. 1 Ender Pearl + 1 Blaze Powder = 1 Ender Eye. Kom ihåg att du kan behöva en hel del av dessa så nöj dig inte med ett par stycken utan överdriv gärna.
Börja med att ta dig till Nether för att dräpa lite Blazes i ett Nether Fortress, dessa Blazes kommer ibland droppa något som heter Blaze Rod och det är dessa du vill komma åt. En Blaze Rod ger dig två Blaze Powder. 

När du väl fixat tillräckligt många Ender Eyes är det dags att börja leta ett stronghold. Kasta upp ett Ender Eye emellanåt och följ dem åt det håll de flyger. När de tillslut inte åker någonstans utan svävar runt i cirklar vet du att du hittat rätt. Nu är det dags att ta sig neråt, strongholds kan ligga en bra bit under ytan. Väl där nere måste  du hitta en portal som leder dig till The End. 

Antalet Ender Eyes som behövs för att aktivera portalen kan vara olika, som mest kan du behöva 12 Ender Eyes. Placera Ender Eyes på sina platser tills portalen aktiveras, nu är det bara att hoppa ned för att komma till The End. 

Vad händer i The End?
Det är nu det roliga börjar. Väl i The End kommer du märka att det finns en hel del Endermans, men också en enorm drake. För att komma ut från The End måste man döda draken eller dö själv, det går inte använda sängar i den här dimensionen utan sängarna exploderar när en försöker använda den. 
Hur man dödar draken får man komma på själv, men låt oss säga att draken kan få tillbaka liv så länge du inte sprängt alla Ender Crystals som ligger på toppen av flera pelare med obsidian. Vissa är skyddade av iron bar-burar och dessa kan vara lite kluriga att spränga än de som är helt obeskyddade. 

När draken väl är besegrad kan man börja utforska de andra öarna efter End Cities. Man kan endast ta sig ut till de yttre öarna genom en "End Gateway Portal", du kan endast använda portalerna genom att använda dig av Ender Pearls. Portaler skapas varje gång draken dödas, du kan skapa upp till 20 portaler. 

För att ta sig ut från The End hoppar man ned i en exit-portal som bildades när draken besegrades. Ovanpå denna portal ligger ett drakägg som man kan ta med sig tillbaka om man vill.

Vill man få draken att spawna igen lägger man fyra Ender Crystals på exit-portalen. En på vardera sida. För att göra en Ender Crystal behöver du sju glas, en Ghast tear och ett Ender Eye. Ender Crystals kan du göra i ett vanligt Crafting table.

Notera att du kan få draken att spawna flera gånger för att döda den igen. Varje gång draken besegras skapas nya End Gateway Portals, men max 20 portaler.

___________________________________________________________________________

Om man nu följer Achievement-listan så vet man att det finns ett par saker man kan göra efter The End, nämligen skapa en Wither för att ta ihjäl den och få en Nether Star. Med en Nether star kan man också göra en Beacon, som är den sista av alla achievements.

Bild: XepherXV via Nova Skin (CC BY-NC-SA 3.0)


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Upp till toppen